Olie – Oliering – Oliebehandling af trægulve

a-gulve.dk olie oliering oliebehandling trægulveNatur olie givet træet glød og varme

Træ er som skræddersyet til oliebehandling fordi olie er sundt for træet. Ved en oliebehandling mættes træet med en hærdende gulvolie, som tørre og hærder nede i træet.  Olie giver dit trægulv en rigtig blød og behagelig overflade, der er behagelig at gå på i strømpefødder eller i bare tæer.

NOTE: En anden vigtig ting ved et oliebehandlet trægulv er, at det er sundt for gulvet at få olie. Træ og gulvolie er den rette kombination uanset træsort.

Hvid pigmenteret olie er en god løsning

Hvid olie eller natur olie er begge perfekt til lyse træsorter som bøg, eg, ask, gran eller fyr. Til de mørkere træsorter som merbau, mahogni, kirsebær og teak er natur olie rigtig godt og giver virkelig en varm glød i træet.  Før der påføres hvid pigmenteret gulvolie så bliver træet ludbehandlet.

“Når du skal vælge olie og oliebehandling må olietypen tilpasses træsorten og gulvtypen” 

Rustik eller blankt gulvolie

Gulvolie der påføres et trægulv vil fremstå råt og rustikt. Men det er muligt at polerer olie op med plejeolie. Plejeolie (ikke at forveksle med oliepleje til rengøring) kan poleres ned i træet og der med skabe en blank overflade og suveræn holdbarhed.

Inspiration og gulvbehandling med olie

Det kan være en god idé at søge viden om de forskellige typer af gulvbehandling, herunder den klar og den hvide type. Både den klare og den hvide gulvolie er en god løsning som kan anbefales alle gulvtyper og lyse træsorter.

Gulvopgaver af forskellige slags

Alle gulvopgaver er velkomne her hos A Gulve, og vi stiller gerne vores erfaring til rådighed for dig. Som en del af vores gode gulvservice handler det i bund og grund om, at du får et trægulv som passer til dine ønsker og behov. Derfor lytter vi naturligvis til dine ønsker og laver gulvet lige netop som du vil have det.