Lud – Ludbehandling

Hvad er en ludbehandling?

En ludbehandling beskytter ikke gulvet, men er udelukkende en kemi, som tilføres trægulvet for at hindre træets naturlige gulnina-gulve.dk lud ludbehandling ludsæbe ludvoks sæbeludgsproces. Ved at påføre en ludbehandling vil træet bibeholde den lyse farver der opnås ved gulvafslibningen. Og for at undgå at træet bliver gult som man ser på mange trægulve, er ludbehandling måden at bibeholde den lyse og eftertragtede overflade. Læs eventuelt om andre former for gulvbehandling her på siden.

Typer af lud

Den naturlige lud, også kaldet naturlud, er transparent og bevarer træets naturlige farve. Lud fås også i en hvid udgave hvor der er tilsat hvidpigment. Herved opnås det eftertragtede hvide look som kendetegner mange trægulve idag.

Lud og sæbe

Lud kan ikke stå alene men skal efterfølges af en beskyttende efterbehandling. Sæbe er blevet brugt som en beskyttende behandling, af ludbehandlede trægulve,  i mange hundrede år og er en rigtig god behandling.  Efter ludbehandlingen er det vigtigt at vaske med en god fed sæbeblanding 3 – 4 gange med en ½ dags mellemrum.  Sæbebehandling er det samme som sæbevask, og det tilrådes at vaske gulvet ofte for med jævne mellemrum at tilføre sæbe.

Hvad er ludvoks?

Det er muligt at bruge en lud med voks, som påføres gulvet i én proces. Voksen mætter træet og giver en beskytende overflade.

Andre muligheder

Et ludbehandlet trægulv kan oliebehandles efterfølgende eller lakeres.

Vi er specialist i lud og ludbehandling af trægulv, så kontakt os gerne for en uforpligtende og gratis snak om dit trægulv.