Lak – lakering af trægulve

a-gulve.dk lak lakering lakbehandlingLakbehandling af gulve

Et lakeret trægulv er det nemmeste at rengøre og vedligeholde, det kan nemt tørres over med en klud så det er rent. Med lak får du et meget slidstærkt trægulv som opfylder de fleste krav som familier ønsker idag.

Ulemper ved et lakeret trægulv

Ridser og hakker i et lakeret trægulv kan ikke fjernes uden en ny gulvafslibning og efterbehandling. Så kommer der  for eksempel en ridse i gulvet eller mærker efter stilet hæle, så er skaden sket. Ved sæbebehandlede og oliebehandlede trægulve kan gulvet partielt repareres men ikke på et gulve med lak.

Typer af lak

Idag bruges vandbaseret lak til langt de fleste gulvtyper. Det er en moderne lak som er fuldt ud lige så holdbar som den gammeldags lak med opløsningsmiddel. Vi undgår helst at bruge de sundhedsskadelige laktyper som afgasser i lang tid efter pålægningen.

Hvor mange lag lak tilrådes?

Normalt lakeres et trægulv 2 eller 3 gange.  2 lag er det normale, men det kan klart anbefales 3 lag, idet de sidste kroner til det 3. lag lak er givet godt ud.

Mat eller blank lak

Lak finde med forskellig glans:

  • Højglans er en meget skinnende og blank som man nærmest kan spejle sig i.
  • Halvblank eller halvmat om du vil, er den der bruges de fleste steder
  • Mat er meget populær . Her vil gulvet fremstå tørt og rustikt.

Lak i forskellig farver

Dit gulv kan påføres hvid lak  for at få det eftertragtede hvide look. Trægulvet hvidpigmenteret med en hvid lud og forsegles derefter med lakering.  Du vil få et trægulv der modvirker den naturlige ‘gulning’ som trægulve under normale forhold får. Den hvide lakering er et godt alternativ til den almindelige klare lak, og giver boligens rum helt nye dimensioner.

Ekstra stærk lak

Der findes forskellige typer gulvlak afhængig af gulvenes brug. Du har måske stødt på som ‘Erhvervslak’, ‘Traffic’ eller ‘2-komponent’. Det er alle laktyper som er ekstra slidstærke, og som kan tilføres dit trægulv med et mindre pristillæg.

Usynlig lak

Som et alternativ til de nævnte lakker, så tilbyder vi Usynlig gulvlak. At det er en laktype som er ‘usynlig’ er måske en sandhed med modifikationer. Men det er en meget mat og populær laktype, som fremstår rustikt og nærmest så man ikke fornemmer et lakeret gulv. Og derved navnet ‘usynlig gulvlak’.

 

Kontakt os gerne for yderligere informationer for vi er specialist i gulvlak og lakerede overflader.