Rengøring og pleje af trægulv

gulvrengøring af trægulve med gulvsæbe eller et almindeligt universal rengøringsmiddelGulvrengøring er en nødvendighed med jævne mellemrum. Nogle former for gulvoverflader må rengøres oftere end andre. Generelt må et trægulv vaskes når det bliver beskidt, ellers er det nok med en støvsugning. Lud og sæbebehandlede trægulve må dog vaskes oftere idet gulvvasken også fungerer som en gulvpleje og gulvedligeholdelse. Her vaskes trægulvet med en tyktflydende gulvsæbe af en eller anden art, typisk med sæbespåner.

Gulvrengøring der gør en forskel

Det kan være en helt videnskab at finde ud af den rette gulvrengøring. Eller med andre ord gulvvask hvor træet mættes med sæbe, såfremt det er meningen. Et sæbebehandlet trægulve får ofte en ludbehandling først for at bevare den hvide og lyse gulvoverflade, hvorefter træet sæbebehandles. Sæbebehandling lyder så formelt, idet det blot drejer sig om en gulvvask med en rigtig gulvsæbe. Sæbespåner er en sæbe til alle former for træ.

Rigtig pleje og gulvrengøring er et must

Få en kyndig rådgivning og vejledning af din gulvmand inden du begiver dig ud i at vaske og pleje dit trægulv. Det er vigtigt at bruge de rigtige midler til rengøring og vedligeholdelse af trægulve. Forkert anvendelse af rengørings midler kan misfarve og ødelægge selv de fineste gulve. En anden vigtig ting ved gulvvask er, at bruge så lidt vand så muligt, idet for meget vand kan skade gulvet, for uanset hvilken gulvbehandling der er brugt, så kan et trægulve ikke tåle at være fugtigt  i længere tid.  Brug aldrig rengørings midler med en høj ph-værdi, og undlad brun sæbe og sulfoholdige produkter.

Rengøring udføres nænsomt

Har du et ludbehandlet trægulve? så bør det vaskes med sæbespåner eller en specialsæbe til trægulve. Lakerede trægulve kan med fordel rengøres med vand hvori der er iblandet et par dråber rengørings middel uden sulfo.  Oliebehandlede trægulve kan med fordel vaskes i natursæbe eller olieplejemidler som kan købes i de fleste dagligvarebutikker.

Ønsker du yderligere information så kontakt os gerne for en uforpligtende snak.