Gulvafhøvling | Når gulvafslibning ikke er nok!

Hvad er en gulvafhøvling?

a-gulve.dk gulvafhøvling gulvafslibningI enkelte tilfælde kan et trægulv være så slidt, at en gulvafslibning ikke er nok. Skal der bruges kraftigere midler end en gulvafslibning, så er en afhøvling nødvendigt. Gulvafhøvling kan kun udføre af professionelle som har den fornødne ekspertise og kendskab til træsammensætning og hvordan det reagerer med forskellige påvirkninger.

NOTE: Den store gulvhøvlemaskiner kan kun bruges af en operatør som er oplært i brugen og har kørt mange kvm. for at opnå den nødvendige erfaring.

Der bruges en stor gulvafhøvlingsmaskine!

Gulvafhøvlingsmaskinen eller gulvhøvlen som den også kaldes er udstyret med en valse hvorpå  der er påsat en række klinger, der fungerer som skarpe knive. Ved gulvafslibning er affaldet slibestøv hvorimod det er høvlspåner ved en afhøvling. Når maskinen er i fremdrift foretages en afhøvling af gulvet og 1 – 4 millimeter høvles af gulvet. Det er betydeligt mere end ved en gulvafhøvling, hvorfor afhøvling kun bruges i ekstreme tilfælde. En gulvafhøvling er særlig anvendeligt, når gulvet er meget gammelt og hærget eller det har en gammel og genstridig overflade.

“En gulvafhøvling bruges også til udplaning af gulvoverfladen for at få det helt plant.”

Hvad med finishen efter en gulvafhøvling?

Når der er foretaget en gulvafhøvling vil trægulvet fremstå meget flosset og ru. For at få den rette finish foretages en gulvafslibning efter afhøvlingen. Det betyder, at selv de ældste og mest håbløse trægulve kan få sit nye udseende igen med en afhøvling og gulvafslibning.

En gulvafslibning

Det er næsten underordnet hvordan dit trægulv ser ud, så kan en almindelig fuldslibning hjælpe. En gulvafslibning hvor dit trægulvets øverste lille millimeter fjernes så der kan påføres en ny overflade med:

  • Hvid lud
  • Hvid lak
  • Lak
  • Hvid olie
  • Olie

eller noget andet efter ønske. Det er vigtig, at trægulvet får den rette gulvoverflade, så du som kunde bliver tilfreds med resultatet.

Kontakt en solid gulvpartner

Vi har mange års erfaring med netop gulvafhøvling, så kontakt os gerne for snak om dit trægulv. Vi tager telefonen alle dage, også aften og weekend.