Afhøvling af trægulve kommer virkelig i dybden af træet

Afhøvling er den ultimative bearbejdning af træ og trægulve. Her arbejdes der virkelig i dybden af træet så enhver form for:

  • Ujævnhed
  • Genstridig overflade
  • Belægning

fjernes. I enkelte tilfælde kan selv en afhøvling komme til kort og ikke afrette gulvet tilstrækkeligt. Der findes også en række tilfælde hvor gulvet er for tyndt. I disse tilfælde er den sidste udvej en gulvsanering, hvor hele gulvet brækkes op og erstattes af et nyg. Men det er heldigvis kun i sjældne tilfælde.

Hvad er en afhøvling af trægulve?

a-gulve.dk afhøvling trægulve gulvafslibning gulvafhøvlingModsat en gulvafslibning så foretages en afhøvling med en gulvhøvl. Gulvhøvlen bearbejder dine trægulve med klinger som er en slags knive. De sidder på en valse, som så fjerner 2 – 4 mm af selve træet ved start af maskinen. Afslibning og afhøvling bruges i flæng om renovering af trægulve, men der er en betydelig forskel i processen og det færdige resultat. Så de to begreber må absolut ikke forveksles.

Afhøvling er en grov behandling!

Det er langt de fleste trægulve der kan nøjes med en afslibning, men er dit trægulv et meget gammelt plankegulv med en mørk fernis, så er afhøvling nødvendigt. Endvidere bruges gulv afhøvling også til at oprette skæve eller bølgede trægulve.

Afhøvling og efterfølgende finish!

Når dine plankegulve er blevet afhøvles og fremstår fuldstændigt plane i forhold til hinanden, så opnås ofte et bedre resultat  end hvis der blot afslibes. Efter en gulvafhøvling afsluttes der altid med en gulvafslibning for at få den rette finish. Her benyttes der sandpapir for at finslibe det afhøvlede område, så den endelige overflade finish opnås. Herefter kan der, om nødvendigt, påføres en gulvbehandling af en eller anden art.

Kontakt din fagmand, vores gulvspecialist

Vi er specialister indenfor afhøvling af trægulve, så kontakt os gerne for yderligere information. Alt henvendelse er gratis og helt uforpligtende, og vi aflægger dig også gerne et besøg for yderligere info, inspiration